Zonta Roskildes medlemmer ved distriktskonferencen på Københavns Rådhus.

Banko & Bobler i Ostedhallen

Taskeprojekt – Tasker støtter piger

Det årlige julemarked

Projekter

Via de mange velbesøgte aktiviteter klubben arrangerer i løbet af året bliver det muligt at donere en pæn sum til arbejdet for at bedre kvinders status både lokalt, nationalt og internationalt.  Det overordnede mål er via donationer at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status.

Igennem årene har Zonta Roskilde afholdt mange arrangementer og doneret penge til meget forskellige projekter. Blandt de mange aktiviteter er bl.a. det årlige julemarked, hvor medlemmer selv kreere julepynt, smykker, dekorationer mm.  Banko & Bobler for 600 festlige gæster, salg af genbrugstasker og Zonta Roskilde har også fået special designet et helt særligt Zonta smykke. Dette sælges ved møder og konferencer i ind- og udland når Zonta medlemmer fra hele verden mødes for sammen at gøre en forskel.

 

Blandt seneste aktiviteter med overskud til donationer kan nævnes:

120.000,- kr. fra Banko & Bobler

I november 2019 var der totalt udsolgt da 600 mennesker i alle aldre var samlet til en festlig aften med Banko & Bobler i Ostedhallen for at fejre 100 året for Zontas begyndelse. Det var første gang Zonta Roskilde afholdt et sådant arrangement og det var derfor med stor tilfredshed at klubben fik både udsolgt og et rekordstort overskud til donation.

30.000,- kr. fra julemarkedet

Hvert år afholdes det traditionsrige julemarked hos Zonta Roskilde. I 2019 blev overskuddet godt 30.000,- kr. efter et velbesøgt julemarked. Der var både rekordomsætning og dermed også rekord overskud ved julemarkedet.

74.000,- kr. til kampen mod børneægteskaber via Zonta International

I april 2018 afholdt Zonta Roskilde for første gang et taskesalg. Over en weekend solgte klubben brugte tasker i Roskilde Kongrescenter, som havde lagt lokaler til det store event, og det blev et velbesøgt arrangement.  De mange gæster var købelystne og meget interesseret i at støtte den gode sag ved at købe en taske eller syv. Pernille Fenger, chef for FN´s Befolkningsfond, besøgte arrangementet om lørdagen og fortalte om vigtigheden af støtte til kampen mod børneægteskaber og den forskel et taskekøb kunne gøre. Søndag fortalte Mette Gjerskov, formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder, om betydningen af støtte til de unge piger. Dermed blev der ikke kun indsamlet et særdeles fornemt beløb til kampen mod børneægteskaber, men også skabt synlighed omkring problemerne med børneægteskaber generelt.