Udendørs julemarked 2020

Zonta Roskilde afholder sit udendørs julemarked søndag den 29. november.

Trods Corona er Zonta Roskildes julemarked næsten som det plejer og alligevel ikke.

Der er god mulighed for at få styr på de mange juleindkøb når klubben sælger sine gaveideer og julepynt. I år byder klubben på et stort udvalg af små gummijuletræer, dørkranse, puder, sælkugler, pyntegrønt, juledekorationer, småkager, marmelade, hjemmesyltede rødbeder mm.

De seneste måneder er medlemmerne mødtes i mindre grupper med afstand og håndsprit eller har på egen hånd hjemmefra lagt sidste hånd på de mange juleprodukter. Der bliver derfor meget at vælge imellem når vi med afstand sælger vores kreationer i den gode sags tjeneste.

HUSK julemarkedet foregår udenfor, med god afstand til hinanden, der er kun adgang med mundbind og max. 10 personer samlet ad gangen. Vi står klar med smil bag mundbindet, masser af håndsprit til alle og byder velkommen, hvis du hjælper os med at holde afstand og overholde begrænsningen på 10 personer på samme tid når vi ses på:

Sct. Ibsvej 19, lige ved siden af Gasværket, i Roskilde søndag den 29. november kl. 10-15

Som noget nyt i år fordeler vi varerne henover hele dagen. Du behøver derfor ikke være blandt de første for at få det bedste udvalg. Ligeledes sælger vi ikke gløgg til gæsterne i år. På denne måde håber vi besøgene til julemarkedet vil fordele sig ud over hele dagen, så vi kan holde den nødvendige afstand, passe godt på hinanden og samtidig støtte den gode sag.

Overskuddet fra julemarkedet doneres til kampen mod børneægteskaber via Zonta International. En gruppe piger og kvinder, som i disse Corona tider er ekstra sårbare og udsatte. Derfor er hjælpen særlig vigtig lige nu. Samarbejdet mellem Zonta og FN´s Befolkningsfond (UNFPA) om at bekæmpe børneægteskaber har været en stor succes og derfor fortsætter Zonta Roskilde donationerne til kampen mod børneægteskaber, fordi det gør en forskel.

Følg Zonta Roskilde på Facebook og Instagram, så er du hele tiden opdateret.

FAKTA

Kampen mod børneægteskaber.

Over 650 millioner af verdens nulevende kvinder blev gift som børn. Flere end en tredjedel af dem var ikke engang fyldt 15 år.

70.000 piger mellem 15 og 19 år mister hvert år livet pga. graviditet.

Seksuel misbrug og vold sker oftere i ægteskaber, hvor pigerne er helt unge.

Når en pige bliver mor, stopper hun ofte i skolen.

Uddannelse af piger og kvinder er det mest effektive våben mod fattigdom, tidlig graviditet og ulighed. Undersøgelser viser, at når kvinder får egen indtægt frem for at lave ulønnet arbejde i hjemmet, stiger uddannelses- og sundhedsniveauet for hele familien.

Zonta International bekæmper børneægteskaber i samarbejde med UNICEF/UNFPA.

Sammen vil vi komme børneægteskaber til livs ved at oplyse om de negative konsekvenser ved børneægteskaber, lægge pres på politisk plan for at sikre pigernes skolegang og ved at samarbejde med myndighederne og andre organisationer.