Udendørs julemarked 2021

Zonta Roskilde afholder sit udendørs julemarked søndag den 28. november.

Det foregår som sædvanligt på adressen; Sct. Ibsvej 19, 4000 Roskilde, lige over for Gasværket, fra kl. 10 til kl. 15

Der er god mulighed for at få styr på de mange juleindkøb, da vi byder på et stort udvalg af små og store gummijuletræer, dørkranse, jernhjerter med lyskæder, muleposer, jule/advents og kalenderdekorationer, puder og pyntegrønt, lys, småkager, marmelade, hjemmesyltede rødbeder, grønkål og den “berømte” sangkuffert med små hjemmehæklede dyr, som der er skrevet en sang om.

I øjeblikket er medlemmerne i fuld gang med at nørkle, klippe, dyppe lys mm, for at få produceret de mange lækre juleprodukter. Der bliver derfor meget at vælge imellem, når vi 1. søndag i advent, sælger vores kreationer i den gode sags tjeneste.

Følg Zonta Roskilde på Facebook og Instagram, så er du hele tiden opdateret

Overskuddet fra julemarkedet doneres til kampen mod børneægteskaber via Zonta International. En gruppe piger og kvinder, som er ekstra sårbare og udsatte pga. Corona pandemien. Derfor er hjælpen særlig vigtig lige nu. Samarbejdet mellem Zonta og FN´s Befolkningsfond (UNFPA) om at bekæmpe børneægteskaber har været en stor succes, og derfor fortsætter Zonta Roskilde donationerne til kampen mod børneægteskaber, fordi det gør en forskel.

FAKTA – Kampen mod børneægteskaber.

Over 650 millioner af verdens nulevende kvinder blev gift som børn. Flere end en tredjedel af dem var ikke engang fyldt 15 år.
70.000 piger
mellem 15 og 19 år mister hvert år livet pga. graviditet.
Seksuel misbrug og vold sker oftere i ægteskaber, hvor pigerne er helt unge.
Når en pige bliver mor, stopper hun ofte i skolen.

Uddannelse af piger og kvinder er det mest effektive våben mod fattigdom, tidlig graviditet og ulighed. Undersøgelser viser, at når kvinder får egen indtægt frem for at lave ulønnet arbejde i hjemmet, stiger uddannelses- og sundhedsniveauet for hele familien.

Zonta International bekæmper børneægteskaber i samarbejde med UNICEF/UNFPA.

Sammen vil vi komme børneægteskaber til livs ved at oplyse om de negative konsekvenser ved børneægteskaber, lægge pres på politisk plan for at sikre pigernes skolegang og ved at samarbejde med myndighederne og andre organisationer.