`Guldfireren`besøgte Zonta Roskilde

 

_b2n0508_zonta-roskilde-medlemsmoede-fra-venstre-kasper-w-joergensen-ove-pedersen-jacob-barsoee _b2n0504_zonta-roskilde-ol-soelvmedalje

´Mit Roskilde´, har været årets tema for medlemsmøderne 2016 i Zonta Roskilde. Igennem året har klubben været på virksomhedsbesøg, byvandring og haft besøg af bl.a. et byrådsmedlem, politidirektøren for Midt- og Vestsjællands politi, talskvinden fra Roskilde Festivalen og lederen af RUCinnovation. Onsdag fik klubben fint besøg da formanden for Roskilde Roklub, Ove Pedersen, og de to OL-medaljevindere fra den såkaldte ´Guldfireren` lagde vejen forbi Zonta Roskildes medlemsmøde i Byens Hus.

 

Kasper W. Jørgensen og Jacob Barsøe har siden 2011 roet sammen i Roskilde Roklub og var ved dette års OL i Rio to af de fire roere, som sammen vandt sølv i letvægtsfireren. Begge var også med ved OL i London 2012 og. I sidste uge gav de medlemmerne af Zonta Roskilde et indblik i deres lange vej mod medaljerne med fokus på træning, kost og deres helt særlige måde at give feedback til hinanden på.

 

Ofte oplever vi kun pynten på kransekagen, når atleterne står på podiet med medaljen om halsen. Alt det arbejde, der ligger bag præstationen før drømmen om medaljer opfyldes, er sjældent i fokus.  På Zonta Roskildes medlemsmøde var netop den del af processen i centrum, og både Kasper og Jacob fortalte meget levende om deres måde at arbejde på og det helt særlige, de har med at give hinanden personlig feedback. En både hård og sårbar proces, men vigtig i forhold til den samlede præstation. Kasper og Jacob fortalte også anekdoter og morsomme episoder, som de igennem tiderne har oplevet. Der var mange spørgsmål fra medlemmerne, som også fik lov til at holde den meget flotte, men også meget tunge sølvmedalje, som roerne vandt ved dette års OL.

Formanden for Roskilde Roklub fortalte om klubben, dens historie og udvikling igennem årene. Hvordan klubben har vokset sig større, ikke kun i medlemstal, men også fysisk er klubbens bygninger vokset. Hvor hovedfokus ligger i klubben, om fremtidens talenter og eliteudvikling. Det vigtigste spørgsmål om fremtiden blev stillet til roerne Kasper og Jacob. Stiller I op ved OL i Tokyo i 2020? Det spørgsmål står stadig ubesvaret. Lige nu har de begge brug for en pause efter seneste OL, så må vi se hvad fremtiden bringer.

_b2n0494_zonta-roskilde-medlemsmoede-besoeg-af-guldfireren _b2n0497_zonta-roskilde-medlemsmoede-med-kasper-og-jacob-fra-guldfireren