Godt nytår fra Zonta Roskilde

2020…Vi er sprunget ind i et helt nyt årti.

2019 blev succesrigt og med større økonomisk overskud end nogensinde før.

At se tilbage på året, der er gået, er altid interessant.

For Zonta Roskilde var det et helt særligt år.

Zonta 100 år.

Verden over fejrede Zonta klubber 100 året for Zontas begyndelse. En verdensomspændende frivillig organisation, som i 100 år har styrket kvinder verden over og arbejdet på at opnå større lighed i samfundet. I september blev distriktskonferencen for Danmark, Norge, Island og Litauen afholdt i København, hvor mere end 200 kvinder var samlet fra de respektive lande for at lære af hinanden, skabe netværk og fejre 100 året sammen.

Succesfuldt år for Zonta Roskilde

2019 har været et vildt år for Zonta Roskilde. Klubben har pt. 32 medlemmer. Ønsket om at gøre en forskel for andre er stigende, så nye medlemmer kommer løbende til og netværket af stærke lokale kvinder i Zonta Roskilde vokser.

 

Arrangementer som gør en forskel. Der var totalt udsolgt da 600 mennesker i alle aldre var samlet til en festlig aften i november med Banko & Bobler i Ostedhallen. Resultatet blev et rekordstort overskud for klubben, hvis medlemmer havde knoklet i månedsvis op til det store arrangement og ligeledes var aktive hele aftenen. Senere på måneden afholdt Zonta Roskilde årets traditionelle julemarked. Dagen igennem var markedet godt besøgt og igen i år var der næsten udsolgt ved lukketid. Endnu engang kunne klubben konstatere rekord omsætning og dermed også rekord overskud.

 

Kampen mod børneægteskaber er vigtig

Zonta Roskilde donerer en stor del af beløbet videre til kampen mod børneægteskaber via samarbejdet med UNFPA (FN´s befolkningsfond). Hvert år dør 295.000 kvinder af graviditets- og fødselsrelaterede årsager. Mødredødelighed er en af de væsentligste årsager til dødsfald blandt 15-19 årige piger i udviklingslandene. UNFPA arbejder bl.a. for at stoppe skadelige traditioner som børneægteskab og pigeomskæring. Investering i specielt unge piger, så de kan blive i skole og vente med at få børn til de selv ønsker det, udgør nøglen til at bryde fattigdommes arv. De kan nemlig bidrage positivt til udviklingen. Som voksne kan de investere mere i deres børns sundhed og uddannelse – en positiv spiral til fordel for både den enkelte, familien og samfundet.

2019 gav et overskud på mere end 150.000,- kr. til donationer

Zonta Roskilde fik et overskud på godt 120.000,- kr. efter arrangementet Banko & Bobler og det traditionelle julemarked gav et overskud på godt 30.000,- kr. I alt har de to arrangementer i 2019 givet et overskud på mere end 150.000,- kr. som klubben donerer videre. Udover donationen til kampen mod børneægteskaber har to lokale projekter modtaget støtte. Fodboldpigerne fra FC Lejre årgang 2005/2006 har fået en økonomisk donation, så de kan komme på træningslejr og Roskilde Kvindekrisecenter har modtaget en donation på 10.000,- kr.

2020 klinger godt og vi har gode forventninger til det nye år.

Godt nytår fra Zonta Roskildes medlemmer.

For yderligere materiale, billeder i højere opløsning, spørgsmål mm. Kontakt Dorthe Tronier på mobil 2613 2862 eller mail@dorthetronier.dk  Vedhæftede billeder er til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af Zonta Roskilde.

JULEMARKED HOS ZONTA ROSKILDE

Pressemeddelelse

  

JULEMARKED HOS ZONTA ROSKILDE – STØT DEN GODE SAG

Igen i år afholder Zonta Roskilde årets traditionelle julemarked. Et stort udvalg af gummi-juletræer, juleengle, kranse, puder, småkager, marmelade, hjemmesyltede rødbeder mm.  Udvalget er varieret og der er noget for enhver smag. Klubbens medlemmer har travlt med at færdiggøre det sidste inden julemarkedet, men garanterer, at det summer af liv og dufter af jul når markedet åbner.

Zonta Roskilde er klar med både gløgg og julestemning når de byder velkommen i afslappede og hyggelige rammer på Sct. Ibsvej 19, lige ved siden af Gasværket, i Roskilde søndag den 24. november mellem kl. 10-15.

Zonta i 100 år

Tilbage i 1919 blev en lille gruppe driftige og selvstændige kvinder i Buffalo, New York, enige om at arbejde sammen for at opnå større lighed i samfundet. Deres vision blev til Zonta International, som Zonta Roskilde i dag er en del af. En frivillig organisation, som igennem 100 år har styrket kvinder verden over, så de selv kan ændre deres verden og hjælpe sig selv og andre. Med andre ord, Zonta har i 100 år ydet hjælp til selvhjælp.

Zonta Roskildes donation til kampen mod børneægteskaber gør en forskel.

Overskuddet fra årets julemarked doneres til kampen mod børneægteskaber via Zonta International.

Samarbejdet mellem Zonta og FN´s Befolkningsfond (UNFPA) om at bekæmpe børneægteskaber har været en stor succes og derfor fortsætter Zonta Roskilde donationerne til kampen mod børneægteskaber, fordi det gør en forskel.

Julemarkedet afholdes søndag den 24. november kl. 10-15 på Sct. Ibsvej 19, Roskilde

(lige ved siden af Gasværket).

For yderligere oplysninger og materiale kontaktes

Dorthe Tronier på 2613 2862 eller

mail@dorthetronier.dk

www.zonta.dk

Zonta Roskildes Banko & Bobler blev en kæmpesucces.

Pressemeddelelse

 

Zonta Roskildes Banko & Bobler blev en kæmpesucces.

Der var totalt udsolgt til Zonta Roskildes store Banko & Bobler arrangement i fredags, som samlede 600 mennesker til en festlig aften i Osted Hallen. Flere ville gerne have købt billet i ugen op til, men arrangementet kunne ikke rumme flere mennesker.

Det var første gang Zonta Roskilde afholdt Banko & Bobler og det er derfor med stor tilfredshed klubben kigger tilbage på et totalt udsolgt arrangement. De mange deltagere, som havde købt billet til arrangementet, støttede dermed også den gode sag som klubben donerer overskuddet til. FN´s Befolkningsfond (UNFPA) er en af de organisationer, som modtager en donation til deres kamp mod børneægteskaber. Lokale projekter opnår også støtte. Bl.a. får fodboldpigerne fra FC Lejre årgang 2005/2006 en økonomisk donation, så de kan komme på træningslejr. Pigerne deltog også i Banko & Bobler i fredags, hvor de hjalp medlemmerne fra Zonta Roskilde med praktiske opgaver og bød gæsterne velkommen med fakler.

Zonta 100 år

I år fejrer Zonta klubber over hele verden 100 året.  Tilbage i 1919 blev en lille gruppe driftige og selvstændige kvinder enige om at arbejde sammen for at opnå større lighed i samfundet. Deres vision blev til Zonta International, som Zonta Roskilde er en del af. En frivillig organisation, som i 100 år har styrket kvinder verden over, så de selv kan ændre deres verden og hjælpe sig selv, og andre.  I Roskilde valgte klubben at fejre jubilæet med Banko & Bobler og markere, at Zonta i 100 år har ydet hjælp til selvhjælp.

Zonta Roskildes formand, Dorthe Tronier, er overvældet over den store opbakning klubben har mødt. ”Medlemmerne har knoklet hårdt, men uden sponsorer, donatorer og samarbejdspartnere var arrangementet aldrig lykkedes så succesfuldt. Vi er overvældet over den store velvilje og imødekommenhed vi har mødt og alle bidrag, uanset størrelse, er værdifuldt for et arrangement som vores”, udtaler Dorthe Tronier.

For yderligere pressemateriale, flere billeder, spørgsmål og interview kontaktes,

Dorthe Tronier, mobil +45 2613 2862, mail@dorthetronier.dk

Foto Bo Nymann. Vedhæftede billeder er til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af Zonta Roskilde.

http://roskilde.zonta.dk/

   

Ny formand for Zonta Roskilde

Navneredaktionen

Ny formand for Zonta Roskilde

Dorthe Tronier har afløst Birgit Lenhard Hansen som formand for Zonta Roskilde.

For den nye formand er det vigtigt, at gøre en forskel for andre kvinder og derfor mener Dorthe Tronier, at Zonta Roskilde er det helt rigtige sted at lægge sine kræfter. Dorthe Tronier har været medlem af Zonta Roskilde i fem år og hendes engagement er vokset med årene. Dorthe udtaler, ”For at hjælpe andre kvinder til bedre muligheder kræver det en indsats fra os andre og den er medlemmerne i Zonta Roskilde villig til at yde. Jeg oplever et fællesskab og et sammenhold, hvor vi mødes i en positiv og skabende ånd. Alle kan bidrage med hver deres spidskompetencer og dermed løfter vi også i flok, hvilket for mig er vigtigt. I Zonta Roskilde har jeg fundet et stort netværk af kvinder, som jeg aldrig havde fået muligheden for andre steder”.

Dorthe Tronier bor i Tune, udenfor Roskilde, sammen med sin mand. Til dagligt arbejder hun som foredragsholder, arrangerer fotoudstillinger, pop-up gallerier, og løser konsulentopgaver hovedsagelig indenfor kulturbranchen.

Zonta Roskilde blev stiftet i 1987 og består af 33 ressourcestærke kvinder, som med deres meget forskellige kompetencer løfter og skaber forandring når kvinders status på det juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og erhvervsmæssige område skal forbedres.

Zonta har 22 klubber i Danmark med ca. 600 medlemmer fordelt på mere end 100 forskellige erhverv.

Zonta på verdensplan har mere end 29.000 medlemmer fordelt på ca. 1.160 klubber og 63 lande.

Banko & Bobler

 

Banko & Bobler – Festligt & Fornøjeligt – Gaveregn & Gavmildhed

Fredag den 1. november inviterer Zonta Roskilde til en festlig aften med Banko & Bobler, tapas, livemusik, DJ og en masse fantastiske præmier doneret af gavmilde forretningsdrivende og virksomheder.

Man behøver ikke selv få banko for at vinde præmier

Det bliver en aften med gaveregn i Osted Hallen, Langetoften 25, Lejre, når glassene fyldes med bobler og bankopladerne dækkes af brikker, men du behøver ikke selv have banko for at vinde.

Er der banko på første række ved dit bord, så udløser det sidegevinster. Når hele pladen er fuld udløser det gevinst til hele bordet, hvor bankoindehaveren sidder, så du behøver ikke selv have banko for at få præmier med hjem.

Overskuddet doneres videre til den gode sag

Zonta Roskilde ønsker at fylde hele Osted Hallen med en masse festlige og gavmilde mennesker. Jo flere mennesker jo større beløb kan klubben donere videre i den gode sags tjeneste. Overskuddet fra arrangementet doneres videre til lokale projekter, samt kampen mod børneægteskaber, som har været klubbens signaturprojekt i mange år.

Køb din billet i dag, få en festlig aften med mennesker du holder af og støt den gode sag

Du kan samle hele firmaet, madklubben eller veninderne. Billetterne koster 250 kr. + gebyr (i alt 261,75 kr. pr. billet)

OBS! Hvis I er en gruppe, forening eller firma, der ønsker at sidde sammen, skal billetterne købes samlet.

Hvert bord har plads til 12, men det er muligt både at købe billetter til såvel to som et helt bord eller flere borde til den store gruppe.

Billetten dækker: Entre til 1 person, let tapas anretning, 1 glas bobler og 2 spilleplader.

Ekstra plader kan købes på dagen for: 1 plade 50,- kr. eller 3 plader 100,- kr.

Osted Hallen skal fyldes, men der er naturligvis begrænsninger, så alle opfordres til hurtigt at købe det ønskede antal billetter, så man er sikret adgang til en festlig aften med præmier, musik og godt selskab.

Billetter købes på www.zontabilletten.dk

Zonta Roskilde bobler over af begejstring for støtten til 100 års begivenheden – Banko & Bobler.

Zonta Roskildes formand, Dorthe Tronier, udtaler, ”Klubber verden over fejrer i år 100 året for Zonta, vi gør det i Roskilde med arrangementet Banko & Bobler. Et stort arrangement, som kræver stor opbakning fra medlemmer og samarbejdspartnere. Endnu engang er vi overvældet over den store støtte vi har fået fra forretningslivet og virksomhederne i lokalområdet. Overvældende mange har bidraget, store som små og hver en præmie er værdifuld for vores arrangement. Uden de mange bidrag er det umuligt at gennemføre så stort et arrangement som dette. Derfor skal alle have en stor tak for deres store velvilje og den imødekommenhed vi har mødt når medlemmerne har været på besøg hos store og små butikker og virksomheder”.

Kontakt Zonta Roskildes formand, Dorthe Tronier, hvis du vil vide mere om Banko & Bobler eller 100 året i Zonta. Dorthe kontaktes på enten mail@dorthetronier.dk eller 2613 2862. Følg klubben på Facebook og Instagram.

Julemarked hos Zonta Roskilde

Pressemeddelelse

 

JULEMARKED HOS ZONTA ROSKILDE – STØT DEN GODE SAG

Det summer af liv og dufter af jul når Zonta Roskilde afholder årets traditionelle julemarked. Et stort udvalg af kranse, puder, pelsting, småkager, marmelade, hjemmesyltede rødbeder og dekorationer for enhver smag er at finde på det årlige julemarked.  Zonta Roskilde har også et restlager af brugte tasker, som sælges ekstra billigt denne dag. Der er derfor rig mulighed for at finder den perfekte værtindegave, mandelgaven og julepynten til årets julefest.

Klubbens medlemmer har travlt med at gøre alting færdigt inden julemarkedet, og Zonta Roskilde er klar med både gløgg og julestemning når de byder velkommen i afslappede og hyggelige rammer på Sct. Ibsvej 19, lige ved siden af Gasværket, i Roskilde søndag den 25. november mellem kl. 10-15.

Zonta Roskildes donation til kampen mod børneægteskaber gør en forskel.

Overskuddet fra årets julemarked doneres til kampen mod børneægteskaber via Zonta International.

Samarbejdet mellem Zonta og UNFPA (FN´s Befolkningsfond) om at bekæmpe børneægteskaber har været en stor succes. Ved seneste Convention i Japan, hvor Zonta klubber fra hele verden samledes, var der på verdensplan stor tilslutning til bl.a. at styrke indsatsen om at bekæmpe børneægteskaber i endnu flere lande. Derfor fortsætter Zonta Roskilde donationerne til kampen mod børneægteskaber, fordi det gør en forskel.

Julemarkedet afholdes søndag den 25. november kl. 10-15 på Sct. Ibsvej 19, Roskilde

(lige ved siden af Gasværket).

For yderligere oplysninger og materiale kontaktes

Dorthe Tronier på 2613 2862 eller mail@dorthetronier.dk

www.zonta.dk

Zonta Roskildes taskeprojekt blev en kæmpe succes.

Pressemeddelelse

Zonta Roskildes taskeprojekt blev en kæmpe succes.

Donerer 74.000 kr.

Regnskabet er nu gjort op og Zonta Roskildes medlemmer kan glæde sig over, at deres store arbejde resulterede i et overskud på 74.000,- kr. Penge som ubeskåret doneres videre til kampen mod børneægteskaber i Niger via Zonta International og UNFPA (FN´s befolkningsfond).

Et overvældende antal mennesker havde doneret brugte tasker til den gode sag og mere end 1.500 tasker blev indsamlet til den store taskeweekend. Også flere kendte havde doneret en taske til den gode sag, bl.a. Grevinde Alexandra af Frederiksborg, sangerinden Kirsten Siggaard, skuespiller Sofie Lassen- Kahlke, Triatlet Michelle Vesterby, Roskildes borgmester Joy Mogensen og Folketingsmedlem Mette Gjerskov.

Zonta Roskildes formand, Birgit Lenhard Hansen, er overvældet over den store opbakning klubben har mødt og hun er godt klar over succesen ikke kun skyldes medlemmernes store arbejdsindsats. ”Vi skylder alle sponsorer, donorer, taskegivere og taske købere en stor tak.  Uden deres store opbakning og støtte var dette projekt aldrig lykkedes så succesfuldt.  Vi er derfor dybt taknemmelige for den store opbakning vi har fået til vores arrangement. Derfor vil jeg på klubbens og medlemmernes vegne gerne sige tusind tak til alle, som på den ene eller anden måde har været involveret i Zonta Roskildes store taskeprojekt. I har alle været med til at gøre en kæmpe forskel for tusindvis af piger i Niger, tak” udtaler Birgit Lenhard Hansen, formand for Zonta Roskilde.

For yderligere pressemateriale, billeder, spørgsmål og interview kontaktes,

Dorthe Tronier, mobil +45 2613 2862, mail@dorthetronier.dk

Vedhæftede billeder er til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af Zontas taskeprojekt

Zonta Roskilde http://roskilde.zonta.dk/

Mere end 1.000 tasker er indsamlet – kendte donerer også tasker

Pressemeddelelse

Mere end 1.000 tasker er doneret i den gode sags tjeneste

14. & 15. april sælges de mange tasker til fordel for kampen mod børneægteskaber

Det er lykkedes Zonta Roskilde at indsamle over 1.000 tasker til deres store taskeprojekt, TASKER STØTTER PIGER – nej til børneægteskaber. Der er både brugte og enkelte nye tasker, og de kommer fra nær og fjern i alle størrelser, faconer og farver. Også firmaer og kendte, har valgt at donere tasker til projektet. Der bliver derfor rigtig mange tasker at vælge imellem den 14. & 15. april, hvor alle taskerne sælges til en meget rimelig pris. Roskilde Kongrescenter, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde lægger lokaler til Zonta Roskildes store event og der er åbent begge dage kl. 11-16.

Kendte bakker op om kampen mod børneægteskaber og har doneret en taske

Flere kendte støtter Zonta Roskildes projekt og de har derfor doneret en taske til den gode sag.

Grevinde Alexandra af Frederiksborg har doneret en taske. Kirsten Siggaard donerede en taske indkøbt på en tur til Vietnam, hvor hun optrådte med Swing Sisters. Triatlet Michelle Vesterby donerede en helt ny TYR rygsæk og Roskildes borgmester Joy Mogensen fik ryddet op i sit skab og donerede adskillige tasker. Mette Gjerskov, formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder var hurtig til at donere en næsten ubrugt Dinky taske til den gode sag.

Der er gratis adgang og udover taskesalg er det muligt at købe lodsedler, kage og kaffe. Overskuddet fra weekendens salg går til kampen mod børneægteskaber i Niger via Zonta International og UNFPA (FN´s Befolkningsfond). Zonta Roskilde håber rigtig mange støtter op om projektet og køber en taske eller to til samlingen derhjemme. Jo flere tasker der sælges, jo større donation til kampen mod børneægteskaber.

Zonta Roskilde

Køb en taske og gør en forskel

14. & 15. april kl. 11-16

I Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena

Møllehusvej 15, Roskilde

Læs mere om projektet på Zonta Roskildes hjemmeside http://roskilde.zonta.dk/tasker-stoetter-piger/ eller følg klubben på deres Facebook side Zonta Roskilde https://www.facebook.com/zonta.Roskilde/

For yderligere pressemateriale, spørgsmål og interview kontaktes,

Dorthe Tronier, mobil +45 2613 2862, mail@dorthetronier.dk

 

TAK!

Tusind tak til alle jer, der har doneret tasker inkl.:

Grevinde Alexandra af Frederiksborg

Joy Mogensen, Borgmester i Roskilde

Mette Gjerskov, formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder

Kirsten Siggaard, sangerinde og skuespiller

Michelle Vesterby, triatlet

Anja Ringgren Lovén, DINNødhjælp, redder nigerianske børn, der bliver beskyldt for at være hekse

Sofie Lassen-Kahlke

Adax

Sejr Copenhagen

Sofie Flensborg/Schmeltz Eft.

Derudover en stor tak til:

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena

Fotograf Bo Nymann

Bagger-Nielsen / Ølstykke

Roskilde Tekniske Skole

Frivillighedsgruppen ved Roskilde Katedralskole

Silvan

Holbækvejens Bageri

Tak til alle der bidrager til lotteriet den 14. og 15. april:

Cafe Freunde, ID Lingeri, Keramiker Helle Duus Weiss, Majblomsten, Holte Vinlager, Gitte Munch Apoteker Charlotte Andersen, Fysiocenter Roskilde, Tine Ting (Tine Strandgaard), Kunstner Marianne Hasseriis, Trædrejer Joe Persson, Salon M/K Osted, Body Shop (Roskilde), Miss Match, Cream, Matas (Skomagergade, Roskilde), Ringdal & Regitze, Østergård Frugtplantage Jægerspris, Møbelværkstedet, Zebra møbler, La Porte Rouge, Hair By K, Proforza, Redoffice Kontorservice Roskilde, Cafe Korn, Frisør Miss Black, Glasgalleriet/ Skak Snitker, Anders Jensen Møbelhus, Bog & Ide Nykøbing Sj, Byens Grønne Hjørne, Kunsthåndværker Dorota Strulak, Pure Copenhagen, Cafe Moehr og Zonta Roskilde.

Tak til de butikker, som tog imod de donerede tasker:

Turistkontoret

Cream

Best Second

Gitte Munch

Svane Apotekerne i Roskilde C, Ro´s Torv, Trekroner og Jyllinge

Taskerne strømmer ind til Zonta Roskildes projekt, TASKER STØTTER PIGER – nej til børneægteskaber.

Roskildes Borgmester Joy Mogensen har også ryddet op og doneret tasker til Zonta Roskilde. Foto: Bo Nymann.

Roskildes borgmester donerer tasker

Tasker i alle størrelser, farver og faconer doneres i øjeblikket til Zonta Roskilde, som indsamler de mange tasker frem til den 1. april. Borgmester Joy Mogensen er en af dem, som har doneret tasker til Zonta Roskildes projekt.  ”Zontas arbejde for at forebygge børneægteskaber og give piger mulighed for at bestemme over deres egen fremtid igennem uddannelse er forbilledlig. Ét formål, der i den grad er værd at støtte og hylde, siger borgmester Joy Mogensen”

Arbejdspladser og veninder imellem har startet deres egen indsamling af tasker, som de donerer til den gode sag. Butikkerne i Roskilde, som tager imod de mange tasker melder om en overvældende interesse for at aflevere brugte tasker i deres butik. Flere gange om ugen fylder Zontas medlemmer derfor bilerne med tasker, som alle køres videre til et stort lager, hvor taskerne efterses, sættes i stand og pakkes pænt ned i flyttekasser, så alt står klar til april, hvor de mange donerede tasker skal sælges.

En stor forskel for unge piger i Niger

Hver dag er omkring 47.700 piger i fare for at blive barnebrud, men nu har alle chancen for at gøre en forskel.

I weekenden den 14. og 15. april sælges de mange donerede tasker billigt i Roskilde Kongrescenter fra kl. 11-16. Pengene fra salget doneres videre til fordel for kampen mod børneægteskaber i Niger via Zonta International og UNFPA (FNs Befolkningsfond).  Zonta Roskilde håber rigtig mange vil støtte den gode sag og kigge forbi Roskilde Kongrescenter for at købe en taske eller to, for hvem har ikke brug for en ekstra taske?

Læs mere om projektet på Zonta Roskildes hjemmeside http://roskilde.zonta.dk/tasker-stoetter-piger/ eller følg klubben på deres Facebook side Zonta Roskilde https://www.facebook.com/zonta.Roskilde/

For yderligere pressemateriale, spørgsmål og interview kontaktes,

Dorthe Tronier, mobil +45 2613 2862, mail@dorthetronier.dk