TASKER STØTTER PIGER

TASKER STØTTER PIGER 

– nej til børneægteskaber

Zonta Roskilde lancerer et kæmpe projekt, som skal være med til at udskyde tidligt ægteskab for tusindevis af piger i Niger og du kan være med til at gøre en forskel.

Frem til 1. april 2018 kan man aflevere sine tasker i en af de mange udvalgte butikker, som har sagt ja til at tage imod de tasker som doneres til projektet. Zonta Roskilde afhenter løbende de indsamlede tasker og sørger for, at de bliver klar til salg den 14. & 15. april, hvor de bliver solgt til fordel for kampen mod børneægteskaber i Niger via Zonta International og UNFPA (FN´s Befolkningsfond).

Via de mange indsamlings-butikker i Roskilde får alle en unik mulighed for at gøre en forskel for andre ved blot at donere en eller flere tasker, som man ikke selv har brug for længere.

Indtil 1. april tager vi imod både store og små, vintage, retro, tasker til rejser, fritid, skole, arbejde eller selskaber.

Her kan du aflevere dine tasker, som du gerne vil donere til Zonta Roskildes projekt;

Turistkontoret, Stændertorvet 1

Cream, Skomagergade 28

BEST SECOND, Trekroner Centervej 67

Gitte Munch, Algade 37

Svane Apotekerne på følgende adresser:

Skomagergade 12

RO´s Torv 210

Trekroner Centervej 59-61

Jyllinge Center 31

 14. & 15. april 2018 sælges de mange tasker til fordel for kampen mod børneægteskaber

Kendte og helt almindelige mennesker donerer tasker i den gode sags tjeneste.

I weekenden den 14. & 15. april sælger Zonta Roskilde de indsamlede tasker i Roskilde Hallerne og der bliver god mulighed for at finde både unikke tasker med en god historie og tasken du lige manglede til din helt særlige kjole hjemme i skabet eller tasken til skolen og arbejdet.

Zonta Roskilde slår dørene op lørdag den 14. april kl. 11.00 og sælger de mange tasker hele weekenden.

Begge dage er der åbent kl. 11-16.

Vi håber mange vil finde vej til Roskilde Hallerne denne weekend og støtte op om projektet ved at købe nye tasker til samlingen derhjemme. Jo flere tasker der sælges, jo større donation til kampen mod børneægteskaber.

 

FAKTA

Hver dag er omkring 47.700 piger i fare for at blive barnebrud

1 ud af 4 piger bliver gift før de fylder 18 år

1 ud af 9 piger bliver gift før de fylder 15 år

I udviklingslande begynder unge piger at få børn, når de bliver gift.  I disse lande er komplikationer, som følge af graviditet og fødsel, den største dødsårsag blandt unge piger i alderen 15-19 år.

8 ud af 10 lande med den højeste børneægteskabsrate ligger i Afrika. I Niger er den 76 %.

Voksende international momentum og anerkendelse

Forebyggelse af børneægteskaber er et af de tre mål i den nye UNFPA-strategiplan for 2017-2021.

Hvad virker?

Børneægteskab er svært at håndtere på grund af problemets kompleksitet, som er afhængig af mange indbyrdes forbundne faktorer, såsom fattigdom og ligestilling.

Omfattende seksualundervisning er afgørende, da et flertal af unge mangler tilstrækkelig viden om deres krop, seksualitet og reproduktion.

Undersøgelser viser, at børneforebyggelsesprogrammer, der omfatter seksualundervisning, køns- og rettighedsbevidsthed og opbygning af færdigheder og netværk for piger, giver de stærkeste og mest markante resultater – i modsætning til programmer, der kun løser problemet på makro-niveau, eksempelvis ved at ændre love.

Hvad gør UNFPA (FN´s Befolkningsfond)?

UNFPA har sammen med UNICEF et fælles globalt program, hvis mål det er at fremskynde tiltag for forebyggelse af børneægteskab.

Programmet fokuserer på at sætte udsatte piger i stand til at vælge og bestemme over deres egen fremtid via uddannelse og oplysning.

Programmet søger endvidere at sikre, at love og politikker beskytter og fremmer teenagepigers rettigheder

Vi takker for støtten til Zonta Roskilde og vores arbejde for at udskyde tidligt ægteskab af piger i Niger.

De bedste hilsner

Medlemmerne i Zonta Roskilde