Set & sket

Zonta Roskilde er særdeles aktiv. Vi skaber både tilbagevendende aktiviteter og nye kommer til.

Blandt de seneste aktiviteter kan nævnes:

Nytårskur i anledningen af Zonta Roskildes 30 års jubilæum

Ved seneste medlemsmøde fejrede medlemmerne i Zonta Roskilde, at det i år er 30 år siden den lokale klub startede i Roskilde. Ligesom dengang består klubben i dag af professionelle, initiativrige og ressourcestærke erhvervskvinder, hvor mange af dem har en lang karriere bag sig. Medlemmerne har særligt en ting til fælles når de mødes en gang om måneden, ønsket om at styrke kvinder overalt i verden gennem projekter og ligeledes være talerør for kvinders rettigheder.

Julemarked – Et velbesøgt julemarked giver et økonomisk overskud til kampen for kvinder

Zonta Roskilde har siden 2011 afholdt julemarked til fordel for den gode sag. Medlemmerne producerer selv de ting, som sælges på julemarkedet og det er alt lige fra smykker, engle, gummijuletræer, puder, pileflet, juledekorationer, marmelade til småkager. Her får alle de besøgende mulighed for at finde den perfekte værtindegave, mandelgaven eller julepynten til årets julefest. Igennem flere år har Zonta Roskilde samarbejdet med eleverne på Roskilde Tekniske Skole, der bidrager med deres produktion af foderbræt og æblekroge til fuglene. Et samarbejde, som bidrager til den gode sags tjeneste. I gennemsnit indsamles omkring 30.000,- kr. hvert år via julemarkedet,

Modeshow200 kvinder støttede kampen mod børneægteskaber i Niger

Kirsten Siggaard var aftenens konferencier da 200 feststemte kvinder var med til at donere penge til kampen mod børneægteskaber. Det skete ved et velgørenhedsmodeshow i Peugeot Roskildes lokaler, hvor man i dagens anledning havde kørt bilerne ud for at gøre plads til aftenens catwalk.  Der var alt fra det klassiske til sportstøjet, børnetøj, smykker og stemningsfyldt dans på podiet.

Aftenens vært, Zonta Roskilde, var glade for at videregiver det flotte beløb til Zonta International, som sammen med FN´s befolkningsfond bekæmper børneægteskaber i Niger. Børneægteskaber er en realitet for piger verden over og konsekvenserne er hjerteskærende. Aftenens donation er med til at gøre en forskel og give pigerne en fremtid, som de selv har indflydelse på.

 

 

 

 

Nytårskur for Zonta Roskildes medlemmer 2017

Zonta Roskilde, julemarked 2016

Modeshow zonta 2015 - Foto Bo Nymann

Zonta Roskilde modeshow 2015, foto Bo Nymann