Julemarked 2016

Zonta Roskilde donerer Ipads til INSP
Zonta Roskilde donerer iPads til INSP

Projekter

Via de mange velbesøgte aktiviteter klubben arrangerer i løbet af året bliver det muligt at donere en pæn sum til arbejdet for at bedre kvinders status både lokalt, nationalt og internationalt.  Det overordnede mål er via donationer at styrke kvinders juridiske, politiske, økonomiske, uddannelses-, sundheds- og arbejdsmæssige status.

Igennem årene har Zonta Roskilde afholdt mange arrangementer og doneret penge til meget forskellige projekter. Blandt de mange aktiviteter er bl.a. det årlige julemarked, hvor medlemmer selv kreere julepynt, smykker, dekorationer mm.  Klubben sælger Second hand tøj og Zonta Roskilde har også fået special designet et helt særligt Zonta smykke. Dette sælges ved møder og konferencer i ind- og udland når Zonta medlemmer fra hele verden mødes for sammen at gøre en forskel.

 

Blandt donationer kan nævnes:

200.000,- kr. til kampen mod børneægteskaber via Zonta International

I 2015 var det første gang nogensinde, at et medlem af en dansk Zonta klub var præsident for Zonta International og for de 32.000 medlemmer organisationen har globalt. Derfor inviterede Zonta Roskilde præsidenten for Zonta International, Maria Jose Landeira Østergård, til et medlemsmøde, hvor klubben bekendtgjorde, at man ønskede at støtte kampen mod børneægteskaber med et stort beløb via Zonta International. Det blev til i alt 200.000,- kr. til kampen mod børneægteskaber via Zonta International, som samarbejder med UNFPA, UNICEF og med civilsamfundsorganisationerne (CSOér). Et vigtigt samarbejde når der skal gøres en forskel for verdens kvinder.

 

Zonta Roskilde donerede iPads til køkkenet på INSP

Med donationen af to iPads til INSP i Roskilde blev undervisningen og dagligdagen nemmere i køkkenet.

–”Med en iPad i hånden er det lettere at oversætte en opskrift, søge inspiration, finde et billede af en bestemt grøntsag osv. når nu vi ikke altid kan forstå hinanden”, sådan siger Rikke Halkjær Kristensen, pædagogisk køkkenleder på INSP. Hun er meget glad for de to iPads, som Zonta Roskilde har doneret til køkkenet på INSP. Elektronikken bliver både brugt i dagligdagen, men også i forbindelse med de mange hygiejnekurser. Zonta Roskilde glæder sig over den positive indvirkning de donerede iPads har på dagligdagen i Køkkenet på INSP.